Yangın Merdiveni Kapısı Hakkında Gerçekler Açığa

Wiki Article

Maksat başkaca yangın çışitaları, dış merdivenler ve sakinlerin tahliyeden sonrasında toplanması gereken inikat noktaları gibi dış unsurları da belirtmelidir.

Elektrikler kesik olduğunda birlikte geceleri parlayan bir yapıda olan bu ovalar korkulu durumların şekil göstericisidir.

Peşi sıra projelendirme aşamasında yangın merdiveni çizimi hazırlanıp düşün aksatai binalmakta ve proje taslağı tamamlanmaktadır. 

Yangına Dayanıklı Kapılar ile müteallik her detaya bileğindiğimiz ovamıza goxu.com.tr/yangina-dayanikli-kapi ilişkisına tıklayarak erişebilirsiniz.

Kuşkusuz yangın merdivenlerini kullanan söndürme ve karışma ika ekipleri olacaktır. Onlar yangın kapılarının ne açılması gerektiğini bilmektedirler fakat bunu yangın simultane rastgele bir ihtisas alanı olmayan birinin denemesi sıkıntı yaratacaktır.

Yangın bapları bilhassa yangın esnasında katiyetle kapalı tutulmalıdır. Bu noktada, yakın yahut yaylı menteşe ile zaruri mantinota mekanizması oluşturulur. Yangın kapısında olması müstelzim bir sair uzuv ise emniyet adına ihtiyaç duyulan şihandan contalardır.

Yangın yönetmeliğinde söyleyiş edilmiş olduğu üzere kapıların spontane kapanması gerekmektedir. Bapların spontane kapanmasını sağlayıcı yaylı menteşelerdir.

Yangın Kapısı Kilidi bapnın hudayinabit kapanması ile beraberinde devreye giren, ısı ve yamanın diğer tarafa geçmesini önleyen Yangın Bapsı Mekanizmalarının en önemlilerinden birisidir. Bu kilit yangın kapısı sebebiyle Yangın Bapsı sıkı hızlıya kapanmaktadır.

Yangın merdiven kapısı her açıdan kolayca görülebilen ve ulaşılabilen mesafede olmalıdır. Bu nedenle yerini belirli fail levhalar ve meslekaretler kullanılır.

TSE belgesi zorunluluğu aranmayan kapılar, adi yangın çıkış kapısı olarak tercih edilebilir.

Yangın kapısı, bir binada meydana gelen yangın yerinde yangının öteki bölgelere yayılmasını engellemek sinein tasarlanmıştır. Yangın kapıları, yangına dayanıklı malzemelerden mamultır ve belirli bir yangın direncine sahiptir.

Bu nedenle yangın kaynaklı sevimli zayiatı yaşanmaya devam etmekte ve bu hatır yangın merdiveni imalatı dâhilin müstelzim özenin gösterilmesi gerektiğini demıtlamaktadır. 

Aynı zamanda yangın kapısının eğer olmazsa olmazları beyninde; kapı aksesuarları da durum allıkıyor. Kapı kolları ve şaft kapakları bu alanda ön plana çıkıyor.

Yangın Bapsı kanadı ve kasası arasında açılıp - kapanma sürecinin harika şekilde namına getirilmesini sağlayıcı mekanizmalara Yangın Bapsı Menteşesi denir.

Report this wiki page